Design Interior & constructii case
PORNIND DE LA IDEEA CA NU EXISTA NIMIC CE COPIII NU POT FACE
Acest program ii inspira pe elevii nostri sa isi sporeasca creativitatea, oferindu-le incredere si putere in tot ceea ce isi pot imagina.
Ioana este un artist si un architect de succes, cu experienta in mai multe sectoare ale arhitecturii.
Este o eroina neobosita a designului, creativa si iubitoare de copii, oferindu-le pasiunea ei pentru a-i inspira si imputernici.
“Arhitectura pentru copii” este destinat copiilor cu varste cuprinse intre 3-12 ani, urmand ca el sa se dezvolte in viitor inclusiv pentru clasele de gimnaziu si liceu.
Scopul acestui atelier este de a produce o schimbare, o crestere, o echilibrare in dezvoltarea copilului, de a asigura libertate de exprimare si manifestare a dorintelor, trebuintelor, nevoilor, opiniilor si atitudinilor sale.
Astazi, societatea este supraincarcata de informatii. Copiii trebuie sa invete sa localizeze si sa filtreze informatia, dezvoltandu-si propriul continut.
Copii, de la gradinita pana la liceu, prin jocuri, explorari, observatii si analize, trebuie sa invete sa priveasca in jur, sa inteleaga mecanismele orasului, sa aprecieze ceea ce este facut cu grija si pricepere si sa vada ce ar putea fi imbunatatit, pentru a cere mai departe aceste lucruri celor care ii reprezinta. Este un proces lung, totodata complex si tocmai de aceea este important sa porneasca de la varste mici, pentru ca informatiile sa se sedimenteze si sa devina un bagaj comun, capabil sa genereze o noua perspectiva.
A crea pentru el spațiile potrivite înseamnă a-i aduce un sprijin strâns în timpul etapelor și progresul dezvoltării sale psihomotorii, până la stabilirea sa, la explorarea sa și angajamentului său în lume.
Prin jocul ghidat si invatarea prin descoperire, prin proiecte distractive, copiii invata despre relatia dintre oras si oameni, dintre oras si mediul inconjurator, despre frumos, geometrie, inginerie si arhitectura, culminand cu oportunitatea de a crea modele folosind instrumente si trucuri pe care arhitectii le utilizeaza.
II determinam sa puna intrebari si sa gaseasca raspunsuri despre imprejurimile lor, incepand astfel sa se gandeasca la mediul construit si la oportunitatile pe care le ofera
Prin intermediul acestor ateliere, copiii invata:
- Sa formeze relatii armonioase cu cei din jur, sa comunice, sa se faca inteles;
- Isi dezvolta capacitatile cognitive (memoria, limbajul, atentia, gandirea);
- Invata sa lucreze in grup, sa coopereze, sa isi echilibreze relatiile cu ceilalti, capata o imagine coerenta despre sine si raportarea la lume;
- Invata strategii de rezolvare a problemelor intr-un mod care sa nu creeze disconfort;
Fiecare modul/sesiune are o tematica bazata pe obiective si activitati specifice.
Cateva dintre teme sunt:
- CARTIERUL FORMELOR GEOMETRICE
- DESIGNUL CAMEREI MELE
- CASA MEA DE VIS
- DRUMUL CATRE SCOALA
- SCOALA MEA
- LOCURI DE JOACA
- COMUNITATEA MEA
- FORME SI STRUCTURI